Je kunt de scones goed invriezen. Haal ze de avond voor je ze wil eten uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur ontdooien of bak ze een paar minuutjes af in de oven.
Je kunt ook kiezen voor tarwebloem in plaats van speltbloem.
De frambozen kun je vervangen door andere bessen uit de vriezer zoals blauwe bessen, bramen of een bessenmix.
Auteur:Suzanne
Genoeg voor:8 stuks 1x
Ingrediƫnten
Scale
250 gram speltbloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
70 gram gesmolten kokosolie
75 gram bevroren frambozen, iets ontdooid
120 ml. plantaardige ongezoete melk zoals soja- of amandelmelk
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels maple syrup
50 gram Holie crunchy muesli protein
plantaardige (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel per punt
een paar gevriesdroogde frambozen, optioneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de frambozen iets ontdooien.
Meng speltbloem met bakpoeder en zout.
Voeg gesmolten kokosolie toe.
Meng plantaardige melk, citroensap en maple syrup en voeg dit toe aan het beslag.
Vouw voorzichtig de frambozen erdoor.
Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en stort het mengsel er op.
Kneed kort, ongeveer 8 keer tot een egale bal.
Duw plat in een ronde vorm en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel in 8 gelijke punten.
Bak de scones in 15 – 20 minuten tot ze beginnen te kleuren.
Laat de scones afkoelen.
Verdeel een eetlepel plantaardige (Griekse) yoghurt, wat crunchy muesli en stukjes gevriesdroogde framboos over een scone en serveer.