Afdrukken

Frambozen muesli scones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 250 gram speltbloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram bevroren frambozen, iets ontdooid
  • 120 ml. plantaardige ongezoete melk zoals soja- of amandelmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 50 gram Holie crunchy muesli protein
  • plantaardige (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel per punt
  • een paar gevriesdroogde frambozen, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de frambozen iets ontdooien.
  • Meng speltbloem met bakpoeder en zout.
  • Voeg gesmolten kokosolie toe.
  • Meng plantaardige melk, citroensap en maple syrup en voeg dit toe aan het beslag.
  • Vouw voorzichtig de frambozen erdoor.
  • Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en stort het mengsel er op.
  • Kneed kort, ongeveer 8 keer tot een egale bal.
  • Duw plat in een ronde vorm en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel in 8 gelijke punten.
  • Bak de scones in 15 – 20 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat de scones afkoelen.
  • Verdeel een eetlepel plantaardige (Griekse) yoghurt, wat crunchy muesli en stukjes gevriesdroogde framboos over een scone en serveer.