Afdrukken

Appelflappen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 10 plakjes bladerdeeg zonder roomboter uit de diepvries
  • 2 Goudreinette appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 pakje amandelspijs uit de winkel of 300 gram zelfgemaakte
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 2 theelepels maple syrup
  • 2 eetlepels suiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze iets ontdooien op het aanrecht.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in heel kleine blokjes.
  • Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
  • Meng de kant en klare amandelspijs met 25 ml. water en kneed tot een soepele bal.
  • Verdeel het amandelspijs over de helft van de plakjes bladerdeeg maar laat de randen vrij.
  • Verdeel de appel-kaneel vulling over het amandelspijs en laat ook hier de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen goed aan met een vork.
  • Meng de plantaardige melk met de maple syrup en bestrijk de bovenkant van de appelflappen hiermee met behulp van een bakkwastje.
  • Snij aan de bovenkant in het deeg 3 á 4 sneetjes met een scherp mes zodat lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  • Bestrooi de appelflappen met suiker.
  • Bak in ongeveer 18 tot 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.