Afdrukken

Amandelbroodjes met custard

Scale

Ingrediƫnten

  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • 2 tablespoons/30 ml. appelmoes
  • rasp van een kwart citroen
  • rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 1 portie vanille custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker, vervang de melk door een plantaardige variant
  • plantaardige melk, om te bestrijken
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng.
  • Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.
  • Bereid vanille custard volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij in gelijke stukken.
  • Smeer op iedere helft aan 1 kant een beetje custard, laat de randen vrij.
  • Leg er wat amandelspijs op en vouw het bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak de amandelbroodjes in 10 – 15 minuten goudbruin.