Heb je trek in een heerlijk zoete snack? Maak dan eens deze amandelbroodjes gevuld met custard. Eenvoudig om te maken en succes gegarandeerd!
Amandelbroodjes met custard
Ingrediënten
Scale
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram suiker
- 2 tablespoons/30 ml. appelmoes
- rasp van een kwart citroen
- rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
- 1 portie vanille custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker, vervang de melk door een plantaardige variant
- plantaardige melk, om te bestrijken
- amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng.
- Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.
- Bereid vanille custard volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Rol het bladerdeeg uit en snij in gelijke stukken.
- Smeer op iedere helft aan 1 kant een beetje custard, laat de randen vrij.
- Leg er wat amandelspijs op en vouw het bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
- Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk en bestrooi met amandelschaafsel.
- Bak de amandelbroodjes in 10 – 15 minuten goudbruin.
5 reacties
Hoeveel broodjes zijn dit?
19 januari 2021 at 10:23Dat hangt af van hoe groot je ze maakt maar ik schat in 6 á 8 stuks.
19 januari 2021 at 10:29Haha dank je, maar hoeveel had jij er dan?
19 januari 2021 at 10:46Als ik het me goed herinner 8 stuks.
19 januari 2021 at 11:14Ik was het recept kwijt. Gelukkig weer gevonden. Eerder gemaakt en waren vrukluk!!
★★★★★
22 september 2022 at 17:30