Amandelbroodjes met custard

Heb je trek in een heerlijk zoete snack? Maak dan eens deze amandelbroodjes gevuld met custard. Eenvoudig om te maken en succes gegarandeerd!

Afdrukken

Amandelbroodjes met custard

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • 2 tablespoons/30 ml. appelmoes
  • rasp van een kwart citroen
  • rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 1 portie vanille custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker, vervang de melk door een plantaardige variant
  • plantaardige melk, om te bestrijken
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng.
  • Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.
  • Bereid vanille custard volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij in gelijke stukken.
  • Smeer op iedere helft aan 1 kant een beetje custard, laat de randen vrij.
  • Leg er wat amandelspijs op en vouw het bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak de amandelbroodjes in 10 – 15 minuten goudbruin.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Evert

    Hoeveel broodjes zijn dit?

    19 januari 2021 at 10:23
    • Reply Suzanne

      Dat hangt af van hoe groot je ze maakt maar ik schat in 6 á 8 stuks.

      19 januari 2021 at 10:29
  • Reply Evert

    Haha dank je, maar hoeveel had jij er dan?

    19 januari 2021 at 10:46
    • Reply Suzanne

      Als ik het me goed herinner 8 stuks.

      19 januari 2021 at 11:14
  • Reply Vera

    Ik was het recept kwijt. Gelukkig weer gevonden. Eerder gemaakt en waren vrukluk!!






    22 september 2022 at 17:30
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star