Afdrukken

Witte chocolademousse met kletskoppen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 pakje plantaardige slagroom om op te kloppen van 200 ml.
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel agar agar (plantaardige gelatine)
  • 100 gram vegan witte chocolade

Bereidingswijze

  • Smelt de vegan witte chocolade in de magnetron of in een smeltkom en laat afkoelen.
  • Schenk de helft van het pakje plantaardige slagroom om op te kloppen in een steelpan, verwarm en meng de agar agar erdoor. Roer goed door en laat een minuutje zachtjes koken en laat iets afkoelen.
  • Klop intussen de andere helft van de plantaardige slagroom om op te kloppen samen met de poedersuiker met een mixer tot het stevig is.
  • Schenk het agar agar mengsel erbij en meng.
  • Voeg daarna de afgekoelde vegan witte chocolade toe en meng goed.
  • Schep het mengsel in een kom en zet een paar uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast.