200 gram plantaardige boter, zacht en op kamertemperatuur
200 gram suiker
200 gram bloem
4 ei-vervangers in poedervorm aangelengd met water zoals No Egg, verkrijgbaar bij sommige supermarkten en biosupers
Maak zelf glazuur, dan heb je 300 gram poedersuiker en enkele eetlepels frambozensap nodig, dit maak je door frambozen door een zeef te drukken met een vork, zodat je de pitjes er uit laat. Goed mengen en je hebt roze glazuur!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de taartvormpjes in met wat boter of kokosolie.
Roer de boter met de suiker en voeg dan de ei-vervangers toe.
Voeg de bloem er door.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat afkoelen en smeer een laagje glazuur op de koeken en laat dit hard worden.
Notities
De mini taart vormpjes zijn onder andere bij de HEMA verkrijgbaar.
Mocht je deze niet hebben of willen aanschaffen: je kunt ook papieren muffinvormpjes gebruiken. Vul ze niet helemaal: ongeveer voor een kwart. Je krijgt dan alleen mini roze koeken in plaats van het gewone formaat!