Afdrukken

Vegan kipstukjes met broccoli en rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • rijst voor 4 personen
  • 125 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 3 teentjes geraspte verse knoflook
  • 60 ml. sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel maizena
  • handje ongebrande cashewnoten
  • olie, om te bakken
  • 2 schaaltjes plantaardige kipstukjes naar keuze
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakken gesneden
  • 4 baby maiskolfjes, in stukjes gesneden
  • sesamzaadjes, om te garneren
  • lente-ui, in ringetjes gesneden om te garneren
  • cassave kroepoek, optioneel

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de groentebouillon, gember, knoflook, sojasaus, rijstazijn en sambal.
  • Voeg de maizena toe en roer met een garde tot de maizena is opgelost.
  • Rooster de cashewnoten in een droge hapjespan of wok tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
  • Verhit wat olie in de hapjespan of wok.
  • Bak de vegan kipstukjes een minuut of 3 tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de broccoli, kastanjechampignons, baby maiskolfjes en de geroosterde cashewnoten toe en bak een minuutje mee.
  • Schenk het bouillon mengsel erbij en laat een paar minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep het vegan kipstukjes-broccoli mengsel er over.
  • Garneer met sesamzaadjes en lente-ui en serveer met cassave kroepoek.