Afdrukken

Chunky monkey granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram havermout
  • 1/4 teaspoon zout
  • 75 gram walnoten, fijngehakt
  • 75 gram bananenchips, zie notities
  • 35 gram kokosschaafsel
  • 40 ml. gesmolten kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • 1 teaspoon vanille extract
  • 1 teaspoon stevia poeder, zie notities
  • 100 gram chocolate chips, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de havermout in een grote kom en voeg het zout en de fijngehakte walnoten toe.
  • Verkruimel de bananenchips en voeg ze toe.
  • Voeg het kokosschaafsel toe en meng goed door.
  • Smelt de kokosolie in een steelpan.
  • Prak de banaan fijn en voeg dit toe aan de gesmolten kokosolie.
  • Voeg het vanille extract toe en vervolgens het Stevia poeder of zoetmiddel naar keuze.
  • Meng door goed en voeg het toe aan het havermout mengsel.
  • Stort het mengsel op een met bakpapier of siliconen bakmat beklede bakplaat en druk goed aan met een spatel.
  • Bak 15 minuten in de oven.
  • Schep de granola om en bak nogmaals 15 minuten.
  • Laat afkoelen, meng de chocolate chips erdoor en schep de granola in een goed afsluitbare pot.

Notities

  • Let op, de meeste bananenchips bevatten honing en zijn dus niet veganistisch. Vegan bananenchips kun je onder andere kopen bij Holland & Barrett en bij Albert Heijn, daar zijn de biologische bananenchips vegan.
  • Vegan chocolate chips kun je bij Lidl kopen, daar heten ze chocolate chunks en zijn ze verkrijgbaar in een doosje met 100 gram. Ik weet niet zeker of ze ze altijd verkopen. Wel kun je altijd terecht in de meeste supermarkten op de bakafdeling van het merk Dr. Oetker, daarvan zijn de chocolate chips ook vegan.
  • Ik gebruik dit Stevia poeder dat ik kocht bij Holland & Barrett. Uiteraard kun je ook een ander zoetmiddel naar keuze gebruiken zoals maple syrup of agavesiroop.
  • Je kunt de chocolate chips ook de laatst minuten meebakken. Ik bakte ze mee en ze smolten, wat ik liever niet had gehad. Ik zou ze dus na het bakken pas toevoegen of op het laatst.