Afdrukken

Pindakaas granola

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram havermout
  • 1/2 teaspoon kaneel
  • 1/4 teaspoon zout
  • 5 rijstwafels
  • 150 gram 100% pindakaas
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1/2 teaspoon vanille extract
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de havermout met de kaneel en het zout.
  • Verkruimel de rijstwafels en voeg ze toe en meng alles goed met elkaar.
  • Smelt de pindakaas in een steelpan samen met de agavesiroop, vanille extract en kokosolie.
  • Laat iets afkoelen en voeg dan toe aan het havermout mengsel en meng goed door zodat alles bedekt is met het pindakaasmengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Stort het mengsel op de bakplaat en spreidt goed uit.
  • Bak de granola 15 minuten in de oven.
  • Schep om en bak nogmaals 10 minuten de oven in.
  • Laat afkoelen en schep de granola in een goed afsluitbare pot.