1 eetlepel fijngehakte peterselie (vers of gedroogd)
25 gram bloem
125 ml. plantaardige ongezoete melk
ongeveer 150 gram paneermeel
olie, om te frituren
Bereidingswijze
Snij de kastanjechampignons in heel kleine stukjes.
Bak de stukjes in een paar minuten in wat olie of plantaardige olie in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
Smelt de plantaardige boter in een steelpan.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer met een garde tot een gladde roux.
Voeg de groentebouillon en peterselie toe en roer door tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg de stukjes kastanjechampignon toe en roer goed door.
Stort de ragout
Stort de ragout over een metalen bakplaat of dienblad, dek af met plastic huishoudfolie en zet minimaal een paar uur of liever nog een nacht in de koelkast.
Draai gelijke balletjes van de opgesteven ragout. Je haalt ongeveer 14 balletjes uit deze hoeveelheid.
Gaat het draaien van de balletjes lastig, zet de ragout dan een kwartiertje in de vriezer voor dat je de balletjes draait.
Meng de bloem met de plantaardige melk met een garde tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet het mengsel in een diep bord.
Bestrooi in het andere diepe bord een laag paneermeel.
Rol de balletjes één voor één door het natte mengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit 1 keer.
Frituur de balletjes tot ze beginnen te kleuren. Dit duur ongeveer een halve minuut.