Afdrukken

Vegan bitterballen met kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 30 gram plantaardige boter
  • 30 gram bloem, gezeefd
  • 200 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie (vers of gedroogd)
  • 25 gram bloem
  • 125 ml. plantaardige ongezoete melk
  • ongeveer 150 gram paneermeel
  • olie, om te frituren

Bereidingswijze

  • Snij de kastanjechampignons in heel kleine stukjes.
  • Bak de stukjes in een paar minuten in wat olie of plantaardige olie in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
  • Smelt de plantaardige boter in een steelpan.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer met een garde tot een gladde roux.
  • Voeg de groentebouillon en peterselie toe en roer door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg de stukjes kastanjechampignon toe en roer goed door.
  • Stort de ragout
  • Stort de ragout over een metalen bakplaat of dienblad, dek af met plastic huishoudfolie en zet minimaal een paar uur of liever nog een nacht in de koelkast.
  • Draai gelijke balletjes van de opgesteven ragout. Je haalt ongeveer 14 balletjes uit deze hoeveelheid.
  • Gaat het draaien van de balletjes lastig, zet de ragout dan een kwartiertje in de vriezer voor dat je de balletjes draait.
  • Meng de bloem met de plantaardige melk met een garde tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet het mengsel in een diep bord.
  • Bestrooi in het andere diepe bord een laag paneermeel.
  • Rol de balletjes één voor één door het natte mengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit 1 keer.
  • Frituur de balletjes tot ze beginnen te kleuren. Dit duur ongeveer een halve minuut.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.