Afdrukken

Tomaten plaattaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 3 á 4 tomaten naar keuze
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram plantaardige crème fraîche
  • 50 gram plantaardige witte kaas/feta
  • 1 eetlepel plantaardige ongezoete melk
  • 2 eetlepels Everything but the bagel seasoning
  • pijnboompitten
  • een paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaten in dunne plakken en leg ze tussen een paar vellen keukenpapier of schone theedoek voor een kwartiertje om er vocht aan te onttrekken.
  • Meng de plantaardige crème fraîche met de plantaardige witte kaas/feta in een hakmolen of keukenmachine tot een egaal mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij met een scherp mes een rechthoek in het deeg van ongeveer 2 cm. van de rand.
  • Verdeel het crème fraîche/kaas mengsel over het oppervlakte binnen de inkeping met de bolle kant van een lepel of spatel en strijk glad.
  • Bestrijk de rand van het bladerdeeg met de plantaardige ongezoete melk en bestrooi met de Everything but the bagel seasoning.
  • Bak de plaattaart in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Knip de blaadjes verse basilicum in sliertjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de plaattaart.
  • Snij in stukken en serveer.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten vershouddoos.