Afdrukken

TikTok ontdekkingen #11: crispy rice blocks

Ingrediënten

Scale
  • 1 cup (200 gram)  sushirijst
  • 375 ml. water
  • 60 ml. sushi azijn
  • snufje zout
  • 1 teaspoon suiker
  • 1 avocado, fijngeprakt
  • scheutje citroensap
  • 1 blok Vegan Zeastar zalmon sashimi, ontdooid
  • 2 á 3 eetlepels vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
  • 2 á 3 theelepels sriracha (hete saus)
  • witte en/of zwarte sesamzaadjes
  • 1 lenteui, in dunne ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  • Was de sushirijst goed onder koud stromend water in een vergiet. Bereid vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de sushi azijn, zout en suiker toe en schep met een spatel de rijst voorzichtig om.
  • Stort de rijst in een schaal of plat blik en laat het volledig afkoelen. Zet vervolgens minimaal een paar uur in de koelkast.
  • Maak gelijkmatige blokjes van de rijst met behulp van een sushi vorm of met een mes.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de blokjes rijst in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Prak een avocado fijn en voeg wat citroensap toe, dit voorkomt dat de avocado bruin kleurt.
  • Verdeel de fijngeprakte avocado over de blokjes rijst.
  • Snij het blok vegan zalm in heel kleine stukjes.
  • Meng met 2 á 3 eetlepels vegan mayonaise en 2 á 3 theelepels sriracha.
  • Verdeel dit mengsel over de avocado.
  • Bestrooi met witte en/of zwarte sesamzaadjes en lenteui en serveer.