3,5 gram droge gist (is een half zakje van 7 gram)
1 theelepel suiker
1 eetlepel olijfolie
150 gram lauwwarm water
1 theelepel zout
olie, om in te bakken en te bestrijken
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 blik zwarte bonen van 400 gram
100 gram walnoten
olie, om in te bakken en te bestrijken
water
blik gepelde tomaten, in stukjes gesneden
sesamzaadjes
verse peterselie
Bereidingswijze
Meng de bloem, gist, suiker, olijfolie en het water in een kom. Meng tot een geheel en voeg het zout toe en kneed tot het een soep deeg is geworden. Vet de kom in met wat olie en leg het deeg er in. Bestrooi met wat bloem en dek af met de theedoek.
Laat 1 uur rijzen.
Maak het gehakt van de zwarte bonen en walnoten volgens dit recept. Je hebt ongeveer de helft van dit mengsel nodig, gebruik de rest voor een pastasaus bijvoorbeeld. Je kunt het in de koelkast bewaren of invriezen!
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paprika toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de tomatenstukjes en de helft van het gehakt toe en roer goed door.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestuif een schone oppervlakte met wat bloem. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze uit tot een ovale vorm van ongeveer 25 cm. lang en 15 cm. breed. Verdeel de vulling er over en laat ongeveer 2 cm. van de randen vrij. Vouw de randen van het deeg over de vulling. Knijp de uiteinden van het deeg dicht zodat er en schuitje ontstaat.
Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randen met wat olie en strooi er sesamzaadjes over.