Afdrukken

Philly cheese steak

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 potje seitan, zie notities
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 2 broodjes, zie notities
  • 2 plakjes vegan cheddar, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de ui en de groene paprika in dunne ringen.
  • Verhit wat olie in een koeken- of hapjespan en bak de ui en paprika in een minuut of 5 tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Neem uit de pan en hou apart.
  • Giet het potje seitan af in een vergiet en snij in kleinere stukjes.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de seitanstukjes enkele minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de paprika en ui toe en meng en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Snij de broodjes open en verdeel het mengsel erover.
  • Snij of scheur de plakjes cheddar in kleine stukjes en verdeel over de broodjes.
  • Zet de broodjes een minuut of 5 in de oven tot de kaas begint te smelten en serveer.
  • Lekker met chips!

Notities

  • Ik gebruikte de kant en klare seitanstukjes uit pot die ik bij Ekoplaza kocht, dit soort seitan is ook bij de meeste supermarkten verkrijgbaar. Je kunt in plaats van de seitan ook vegan biefstuk van Vivera gebruiken, bak deze volgens de aanwijzingen van de verpakking en snij vervolgens in heel dunne plakjes.
  • Ik gebruikte witte broodjes van de Turkse bakkerij, deze zijn vegan en bevatten geen melk of ei. Je kunt ook witte pistoletjes of stokbrood gebruiken.
  • Ik gebruikte de plakjes vegan cheddar van Violife, deze is in grotere filialen van Jumbo en AH verkrijgbaar.