Afdrukken

Pasta met rode pesto en groenten

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 400 gram broccoli
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • scheutje olijfolie
  • 1/2 potje rode pesto, of meer naar smaak
  • vegan geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, de rode paprika in kleine stukjes en snij de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Meng de groenten met een scheutje olijfolie en spreidt over een bakplaat.
  • Rooster de groenten in ongeveer 15 – 20 minuten.
  • Giet de pasta af, roer de geroosterde groenten, pesto en vegan geraspte mozzarella door.
  • Serveer eventueel met extra vegan mozzarella om over de pasta te strooien.
  • Koud ook lekker als pastasalade!