Schil de zoete aardappel en snij in blokjes en meng met een scheutje olijfolie. Spreidt de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuutjes gaar. De blokjes zijn gaar wanneer je er makkelijk een vork in kunt prikken.
Prak de kikkererwten grof met een vork.
Prak ook de plantaardige feta met een vork tot grove stukjes en meng met de kikkererwten.
Snipper de rode ui fijn en voeg samen met de fijngesneden koriander toe aan het mengsel.
Meng er de specerijen, het zout en de tomatenpuree doorheen en verdeel het mengsel in twee gelijke delen.
Rol het bladerdeeg uit en snij aan de lange kant doormidden zodat je twee stukken hebt.
Verdeel beide helften van het mengsel in het midden van het bladerdeeg zoals je op de foto hierboven kunt zien.
Meng plantaardige melk met maple syrup en breng dit met een bakkwastje aan op één rand van ieder stuk bladerdeeg.
Rol de stukken bladerdeeg dicht met de ‘vouw’ naar beneden.
Bestrijk beide rollen met het plantaardige melk-maple syrup mengsel en verdeel de maan- en sesamzaadjes erover.
Snij de rollen in ongeveer 10 gelijke plakken per rol met een scherp mes.
Leg deze plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en zet een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de vegan worstenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.