Afdrukken

Knoflook Texas Toast burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • klont plantaardige boter
  • 4 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schaal kneedbaar plantaardig gehakt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • 1 tomaat, in dunne plakken gesneden
  • handje ijsbergsla, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  • Smelt een klont plantaardige boter in een koekenpan.
  • Leg de boterhammen in de pan, wentel door de boter en draai om en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf met de snijkant over de nog warme toast.
  • Veeg de pan schoon.
  • Vorm 4 gelijke burgers van het plantaardig gehakt en bak deze aan beide kanten in de koekenpan, bij de meeste heb je hier geen boter of olie voor nodig.
  • Smeer een laag vegan mayonaise over 2 boterhammen en barbecuesaus over de andere 2.
  • Verdeel 2 burgers over de toast, beleg met ijsbergsla en plakken tomaat en dek af met de overige toast.
  • Snij de toast doormidden en serveer met patat.