Afdrukken

Havermoutkoekjes met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 90 gram fijngemalen havermout
  • 125 gram havermout
  • 125 gram rietsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 90 gram geraspte kokos
  • 135 ml. gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1/2 tsp baking soda
  • 45 ml. water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de fijngemalen havermout, havermout, rietsuiker, geraspte kokos, zout en gebroken lijnzaad in een grote kom.
  • Meng de maple syrup met de kokosolie en voeg de baking soda toe.
  • Giet dit samen met het water bij het droge mengsel en roer goed door. Maak gelijke balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat.
  • Druk de balletjes plat.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten of tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat ze minimaal een kwartier afkoelen, het liefst op een bakrooster.
  • Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of bewaardoos.