Zoete aardappelsoep met cashew bacon

Kom alvast in de herfststemming met deze heerlijke zoete aardappelsoep getopt met croutons van cashewnoten met baconsmaak! Uiteraard helemaal vegan. 

Zoete aardappelsoep

Ingrediënten voor 2 – 3 personen

  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 4 wortelen
  • scheut olijfolie, om te bakken
  • 600 ml. groentebouillon
  • snuf peper
  • snuf zout
  • snuf gember

Benodigdheden

  • (hittebestendige) blender of met een staafmixer

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze samen met de ui en wortelen in kleine stukken.
  • Bak ze een minuut of 5 op hoog vuur in wat olie in een grote pan, roer regelmatig om. Voeg het zout, peper en gember toe.
  • Schenk de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep in een (hittebestendige) blender of met een staafmixer.

Cashew bacon

Het recept komt hier vandaan

Ingrediënten

  • 1 cup cashewnoten
  • 2 teaspoons liquid smoke (lees er hier meer over)
  • 2 teaspoons sojasaus
  • 2 teaspoons gerookte paprikapoeder
  • 1/2 teaspoon maple syrup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de cashewnoten in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes cashewnoot in een kom met de overige ingrediënten.
  • Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes cashewnoot er overheen.
  • Bak 10 minuten, schep halverwege om.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Lekker over soep en salades.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mona de Keizer

    Heerlijke soep! Ook de cashew bacon is erg lekker. Vraagje: ik wil deze soep maken voor 8 personen. Moet ik ‘gewoon’ de ingrediënten x 3 doen? Heb jij daar nog (goede) ideeën over? ? Bij voorbaat dank voor je reactie.

    1 september 2018 at 19:26
    • Reply Suzanne

      Hi Mona, goed om te horen dat je het lekker vindt! En ja, zo zou ik het zelf doen, maal 3 dan heb je wel voldoende denk ik. Of voor de zekerheid maal 4, restjes zijn lekker voor de dag erna. 🙂

      1 september 2018 at 23:21

    reageer