Kom alvast in de herfststemming met deze heerlijke zoete aardappelsoep getopt met croutons van cashewnoten met baconsmaak! Uiteraard helemaal vegan.
Zoete aardappelsoep
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 1 ui
- 2 zoete aardappelen
- 4 wortelen
- scheut olijfolie, om te bakken
- 600 ml. groentebouillon
- snuf peper
- snuf zout
- snuf gember
Benodigdheden
- (hittebestendige) blender of met een staafmixer
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snij ze samen met de ui en wortelen in kleine stukken.
- Bak ze een minuut of 5 op hoog vuur in wat olie in een grote pan, roer regelmatig om. Voeg het zout, peper en gember toe.
- Schenk de groentebouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep in een (hittebestendige) blender of met een staafmixer.
Cashew bacon
Het recept komt hier vandaan
Ingrediënten
- 1 cup cashewnoten
- 2 teaspoons liquid smoke (lees er hier meer over)
- 2 teaspoons sojasaus
- 2 teaspoons gerookte paprikapoeder
- 1/2 teaspoon maple syrup
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de cashewnoten in kleine stukjes.
- Meng de stukjes cashewnoot in een kom met de overige ingrediënten.
- Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes cashewnoot er overheen.
- Bak 10 minuten, schep halverwege om.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Lekker over soep en salades.
2 reacties
Heerlijke soep! Ook de cashew bacon is erg lekker. Vraagje: ik wil deze soep maken voor 8 personen. Moet ik ‘gewoon’ de ingrediënten x 3 doen? Heb jij daar nog (goede) ideeën over? ? Bij voorbaat dank voor je reactie.
1 september 2018 at 19:26Hi Mona, goed om te horen dat je het lekker vindt! En ja, zo zou ik het zelf doen, maal 3 dan heb je wel voldoende denk ik. Of voor de zekerheid maal 4, restjes zijn lekker voor de dag erna. 🙂
1 september 2018 at 23:21