Wraps met aubergine gyros

Van aubergines kun je een heerlijke variant op gyros maken. Het is supersimpel maar zo lekker! Ik at het op wraps met hummus, komkommer en knoflooksaus. 

Ingrediënten voor 4 wraps met aubergine gyros

  • 2 aubergines
  • 1 grote ui
  • olie, om te bakken
  • 2 eetlepels gyros kruiden, bijvoorbeeld deze
  • gordita wraps
  • hummus
  • komkommer, in blokjes gesneden
  • zwarte peper
  • vegan mayonaise
  • peterselie, fijngehakt
  • verse knoflook, geperst

Bereidingswijze

  • Snij de aubergines in reepjes en de ui in halve ringen. Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de aubergine en ui met de gyros kruiden tot ze zacht beginnen te worden en te kleuren.
  • Maak een knoflooksaus door vegan mayo te verdunnen met een klein beetje water en peterselie en verse knoflook toe te voegen.
  • Verwarm de wraps in een droge koekenpan aan beide kanten. Smeer een laagje hummus op de wraps en beleg met het aubergine-ui mengsel.
  • Verdeel de komkommer en knoflooksaus er over, breng op smaak met zwarte peper en serveer

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Marjo

    Ik was zo blij dat ik je ontdekt had.Maar hier verschiet ik jammer genoeg toch wel van. Dat je kruiden aanbeveelt waarvan 30 % zout is .
    Het valt me trouwens steeds meer op dat veel veganisten voor ongezonde keuzes kiezen. Maar verder maak ik zelf wel steeds bewuste gezonde keuzes en ben blij met al jouw info en recepten. Dank je.

    3 april 2018 at 17:21
  • reageer