Afdrukken

Wrap met Caesar boerenkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De boerenkool salade die overblijft kun je nog enkele dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Het smaakt dan nog lekkerder!

Ingrediënten

Scale

Boerenkool Caesar salade

  • 150 gram fijn gesneden boerenkool
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout

Caesar dressing

  • 50 gram Remia Mayolijn, of een andere vegan mayonaise
  • 50 gram ongezoete plantaardige yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Salade

  • 2 theelepels kappertjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 250 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden

Wraps

  • tortilla wraps
  • hummus
  • geraspte wortel
  • avocado, in stukjes gesneden
  • Everything but the bagel seasoning naar dit recept

Bereidingswijze

Boerenkool Caesar salade

Doe de boerenkool in een grote kom en voeg de (olijf)olie, het citroensap en het zout toe. Meng met je handen en masseer de bloemkool door er in te knijpen. Doe dit een paar minuten tot de boerenkool minder stug aanvoelt.

Caesar dressing

  • Maak de dressing door de vegan mayonaise te mengen met de vegan yoghurt, knoflook, citroensap, mosterd, edelgistvlokken en kappertjes.
  • Meng de dressing met de boerenkool, kikkererwten en cherrytomaatjes.

Wraps

  • Bereid de tortilla wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Smeer er een laagje hummus op, dan de boerenkool salade en vervolgens de toppings naar keuze zoals geraspte wortel, avocado en everything but the bagel seasoning.
  • Rol de wraps op en serveer.