Afdrukken

Worteltaart bliss balls met pompoenkruiden en cashewglazuur

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale

bliss balls

  • 100 gram wortel (ongeveer 2 winterwortels)
  • 100 gram dadels
  • 100 gram walnoten
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepel Vitakruid MCT olie
  • 2 theelepels pumpkin spice mix (of kaneel)
  • 50 gram havermout
  • 50 gram rozijnen

cashewglazuur

  • 75 gram ongezouten cashewnoten, geweekt voor een nacht in water of een kwartiertje in kokend heet water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels maple syrup of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • scheutje water

Bereidingswijze

  • Maal de wortel tot kleine stukjes met een hakmolen of keukenmachine en zet apart.
  • Maal de havermout tot meel in een hakmolen of keukenmachine en zet apart.
  • Snij de dadels in kleine stukjes om het vastlopen van de hakmolen of keukenmachine te voorkomen.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de hakmolen of keukenmachine en meng.
  • Draai er balletjes van van ieder ongeveer 20 gram. Je hebt dan als het goed is zo’n 20 balletjes in totaal.
  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een hakmolen of keukenmachine en voeg eventueel wat water toe als het nog te dik is.
  • Je kunt de balletjes dopen in de glazuur of het aanbrengen met een mesje/lepeltje of zoals ik deed het overscheppen in een spuitzak en daarmee streepjes trekken over de bliss balls.
  • Bewaar in de koelkast, enkele dagen houdbaar.