75 gram ongezouten cashewnoten, geweekt voor een nacht in water of een kwartiertje in kokend heet water
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels maple syrup of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
scheutje water
Bereidingswijze
Maal de wortel tot kleine stukjes met een hakmolen of keukenmachine en zet apart.
Maal de havermout tot meel in een hakmolen of keukenmachine en zet apart.
Snij de dadels in kleine stukjes om het vastlopen van de hakmolen of keukenmachine te voorkomen.
Voeg alle ingrediënten toe aan de hakmolen of keukenmachine en meng.
Draai er balletjes van van ieder ongeveer 20 gram. Je hebt dan als het goed is zo’n 20 balletjes in totaal.
Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een hakmolen of keukenmachine en voeg eventueel wat water toe als het nog te dik is.
Je kunt de balletjes dopen in de glazuur of het aanbrengen met een mesje/lepeltje of zoals ik deed het overscheppen in een spuitzak en daarmee streepjes trekken over de bliss balls.