Afdrukken

Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!

Scale

Ingrediƫnten

  • 1 kilo witte asperges
  • 500 gram mini krieltjes
  • 100 gram plantaardige roomboter, ik gebruikte deze
  • 1 eetlepel citroensap
  • Quorn vegan plakjes ham, verkrijgbaar bij AH, ongeveer 2 plakjes per persoon
  • handje platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Schil de asperges met een dunschiller rondom, vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder een stukje van de houtachtige stugge onderkant.
  • Kook de asperges in een ruime pan met water en een snufje zout in zo’n 12 minuten gaar.
  • Kook de krieltjes gaar, ik heb voorgekookte gekozen en deze zijn in zo’n 10 minuten gaar in een pan met water met een snuf zout.
  • Maak de botersaus door de plantaardige roomboter te smelten en het citroensap toe te voegen.
  • Verdeel de asperges, vegan ham, krieltjes en partjes gekookt plantaardig ei over de borden.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie en verdeel de botersaus erover en serveer.