Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 1 kilo witte asperges
- 500 gram mini krieltjes
- 100 gram plantaardige roomboter, ik gebruikte deze
- 1 eetlepel citroensap
- Quorn vegan plakjes ham, verkrijgbaar bij AH, ongeveer 2 plakjes per persoon
- handje platte peterselie, fijngehakt
- Schil de asperges met een dunschiller rondom, vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder een stukje van de houtachtige stugge onderkant.
- Kook de asperges in een ruime pan met water en een snufje zout in zo’n 12 minuten gaar.
- Kook de krieltjes gaar, ik heb voorgekookte gekozen en deze zijn in zo’n 10 minuten gaar in een pan met water met een snuf zout.
- Maak de botersaus door de plantaardige roomboter te smelten en het citroensap toe te voegen.
- Verdeel de asperges, vegan ham, krieltjes en partjes gekookt plantaardig ei over de borden.
- Bestrooi met fijngehakte peterselie en verdeel de botersaus erover en serveer.