Afdrukken

Vegan gekookte eieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

eiwit

  • 375 ml. ongezoete plantaardige melk zoals sojamelk
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 2 teaspoons agar agar

eigeel (dit is voor ongeveer 3 keer de vulling van de eiwit-helften)

  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 20 gram plantaardige margarine
  • 1 tablespoon edelgistvlokken
  • 1/4 teaspoon kala namak
  • 1/4 teaspoon kurkuma
  • 1/4 teaspoon knoflookpoeder

Bereidingswijze

Eiwit

  • Meng de plantaardige melk, kala namak en agar agar in een blender en schenk het in een pan. Verwarm en roer regelmatig door tot het dikker begint te worden, dit duurt een minuut of twee.
  • Giet het mengsel in de eierschaal/mal en zet in de koelkast. Het duurt ongeveer 30 – 60 minuten tot het mengsel is gestold.
  • Maak met de meloenlepel (of theelepel) in iedere ei-helft een holte waar het eigeel in kan.

Eigeel

  • Kook de aardappel in water gaar.
  • Prak of stamp de aardappelblokjes fijn, voeg de margarine toe en meng tot deze helemaal gesmolten is.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel.
  • Schep met de meloenlepel (of theelepel) een beetje van het eigeel mengsel en duw het in de holte van het eiwit.
  • Strijk glad met een vork of bolle kant van een lepel.

Notities

Bron recept eiwit: Mouthwatering vegan

Bron recept eigeel: deze video