Wat ik slik aan supplementen en vitamines: UPDATE!

diëtist, dieet dit dieet dat, intakegesprek bij de diëtist

Tijd voor een update: zoals je misschien weet ben ik onlangs naar de diëtist geweest voor een intakegesprek over mijn veganistisch leefpatroon. En omdat ik sinds een poosje slaapproblemen heb die maar niet over gingen, besloot ik in overleg met de huisarts mijn bloed te laten prikken. Beiden hebben ervoor gezorgd dat ik mijn inname van vitamines en supplementen behoorlijk heb aangepast. 

Voordat je verder leest vind ik het heel belangrijk om te zeggen dat ik je laat zien welke vitamines ik slik: dit is na het persoonlijke advies van de diëtist en daarna nog eens op advies van de huisarts ná het verkrijgen van de resultaten van mijn bloedonderzoek. Welke vitamines je als veganist nodig hebt is niet zo 1 2 3 te zeggen. Het hangt helemaal af van je geslacht, je leeftijd, je beroep (veel buiten of juist binnen, zittend werk, enz.), je algemene gezondheid en nog veel meer factoren. Ik raad je absoluut aan om ook eens een ‘check-up’ te doen door middel van een gesprek met een diëtist (wordt vergoed!) en/of je huisarts.

Klik hier om verder te lezen!

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer