Wassen en schoonmaken met Seepje

Seepje heeft twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd: een vloeibaar wasmiddel en een allesreiniger. Beiden zijn natuurlijk en verpakt in een gerecyclede verpakking die gemaakt is van oude melkflessen. Ik probeerde ze uit en vertel je in dit artikel mijn bevindingen!

Superschillen van Seepje
De Sapindus mukorossi vruchten die in- en rondom het Himalaya gebergte groeien, geven schillen die een natuurlijke vorm van zeep bevatten. Dit heeft saponine en eenmaal in aanraking met het water in een wasmachine laten ze spontaan zeep vrij. Hypoallergeen en zonder enge chemische toevoegingen: helemaal natuurlijk dus. Seepje verkoopt deze schillen, maar sinds kort ook in vloeibare vorm. In Nepel worden de superschillen verpoederd en verscheept naar Nederland. In het Washok van Seepje maken ze daar via een kook- en filterproces een vloeibaar extract van. Nog steeds natuurlijk, maar in een andere vorm: uit een fles!

Het vloeibare wasmiddel bestaat voor 80% uit dit extract en de allesreiniger zelfs voor 90%. Daar worden andere schone ingrediënten aan toegevoegd die onder andere zorgen voor extra waskracht en een lekkere geur.

Seepje vloeibaar wasmiddel
Eigenlijk gebruik ik van alles wat als het op wassen aan komt: maar net wat in de aanbieding is. Ik heb Seepje echter nog niet eerder gebruikt en ben heel benieuwd naar het resultaat. Het ruikt in ieder geval fris en gewoon lekker wanneer ik de dop van de fles draai. Het is een zuinig wasmiddel: een fles gaat 23 wassen mee, dat kost per wasje € 0,39 cent. Nice!

Eerlijke wasjes
Seepje gebruikt alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor, zo staat er op de fles vermeld. Op deze manier worden er betere leef- en werkomstandigheden gecreëerd voor Nepolese schillenboeren.

Wast prima
Naast dat ik verliefd ben op de mooie verpakking, ben ik gewoon helemaal tevreden over dit wasmiddel. Ik heb er als eerste een trommel vol badhandoeken mee gewassen en die kwamen er schoon en zacht uit. Ik heb er geen wasverzachter aan toegevoegd: sinds kort gebruik ik de drogerballen van Dille en Kamille waarbij dat overbodig is. In combinatie met dit wasmiddel ligt er nu dus een stapel zachte en frisse handdoeken in de badkamer!

Een fles van 1,15 liter vloeibaar wasmiddel voor de bonte was kost € 8,95.

Seepje allesreiniger
Seepje heeft twee vloeibare allesreinigers: de Frisse mintjes geur en de zon op je bol geur. Wat een geweldige namen! Ik heb de eerste geprobeerd en die ruikt inderdaad heel fris. Ik kan niet wachten om die andere te ruiken: zon op je bol geur, I love it! Het doet wat het beloofd: het is geschikt voor alle harde afneembare oppervlakken zoals vloeren, kozijnen, spiegels en ook kun je de badkamer en keuken ermee schoonmaken.

Ik vind dit vooral een prettige geur voor in de badkamer: het ruikt minty fresh nadat ik de vloer heb gedweild ermee en alles heb afgenomen. Ik vind de fles zo mooi, dat ik de rest van de inhoud overgiet naar een andere fles, ‘m goed omspoel en omdoop tot vaas.

Met Seepje vloeibare allesreiniger kun je 19 emmers met sop maken. Een fles bevat 1,15 liter en kost € 4,95.

Verkrijgbaarheid
Seepje producten kun je via de website van Seepje kopen, maar ook zijn ze verkrijgbaar in zo’n 1100 winkels in Nederland en België, kijk hier om te zien bij welke winkels bij jou in de buurt.

Oordeel
Ik ben fan: naast dat ze gewoon goed doen wat ze beloven zien de verpakkingen er supertof uit én is het een mooi merk waarvan ik de missie steun: een schonere én mooiere wereld, in allerlei opzichten. Meer lezen over de filosofie van Seepje? Kijk dan zeker eens op de website.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer