Walnoten fudge met banaan (slechts 5 ingrediënten!)

Het is omgevlogen: vijf weken lang iedere week iets lekkers bedenken voor de 5 x LKKRDR Challenge van Ekoplaza. Wat een leuke uitdaging! Helaas is dit alweer de laatste! Ik maakte heel lekkere en supereenvoudige walnoten fudge met banaan. 

Het pakket met producten waarmee ik aan de slag ging deze week bestaat uit:

  • plantaardige kwark van Provamel
  • walnoten
  • linzenpasta
  • frambozenkoekjes (helaas niet vegan!)
  • bananen

De bedoeling van deze challenge is om een recept te maken met maximaal 5 ingrediënten waarvan er minimaal 2 uit het pakket komen. Ik twijfelde tussen meerdere opties: een pasta met champignons, gevulde courgette met walnotengehakt met kwark dressing (teveel ingrediënten helaas) en fudge. Het werd die laatste: je  hebt er slechts 5 ingrediënten nodig!

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks

  • 1/2 cup/75 gram kokosolie
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 10 dadels
  • flinke hand walnoten

Bereidingswijze

  • Smelt de kokosolie in een steelpan. Voeg de cacao toe en meng.
  • Meng de banaan met de dadels en een klein scheutje water in een keukenmachine of blender tot een zo glad mogelijke pasta. Voeg dit toe aan het kokosolie-cacao mengsel en meng goed door.
  • Hak de walnoten fijn en voeg het grootste gedeelte door het mengsel, hou wat stukjes walnoot apart.
  • Bekleed een bakje van 15 cm. x 20 cm. met bakpapier. Schenk het mengsel in het bakje. Bestrooi met de achtergehouden walnoten.
  • Zet minimaal 1 uur in de koelkast en snij dan in stukken.
  • Bewaar de fugde na het maken wel in de koelkast, want bij warmere temperaturen gaat de fudge smelten omdat er kokosolie in zit.

Benieuwd naar mijn vorige creaties voor de Ekoplaza 5 X LKKRDR Challange? Bekijk ze hieronder en klik op de foto’s om de recepten te bekijken.

Challenge 1 – Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Challenge 2 – Tofu saté met cashewsaus WINNENDE RECEPT VAN DE WEEK!

Challenge 3 – Chocoladekoekjes met aardbei en kokos

Challenge 4 – Superfood wafels met chocolade

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer