Wakuli koffie + cold brew

Ik ben dol op koffie, en dan vooral die van Wakuli! In dit artikel vertel ik je er meer over, lees je hoe je 50% korting krijgt op jouw eerste bestelling en laat ik je zien hoe eenvoudig je een lekkere cold brew iced coffee maakt.

Wakuli

In 2019 is Wakuli vanuit een start-up ontstaan en Wakuli verkoopt verse, lichter gebrande kwaliteitskoffie in abonnementsvorm en de focus ligt op kwaliteit, duurzaamheid en impact.

Eerlijke prijs

Door korte lijnen met de koffieboeren ontstaat er direct trade wat het mogelijk maakt de boeren een eerlijke prijs te geven voor de koffie. Ter vergelijking: van de koffie in de supermarkt krijgt de koffieboer 7% en van Wakuli is dat percentage 22%. Hoe meer mensen kiezen voor deze koffie, des te groter zal de impact worden op de betere prijs voor de koffieboer en de duurzaamheid in de koffie-industrie.

Composteerbaar

De koffiecups zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar en ze zijn geschikt voor een Nespresso® machine.

Lichter gebrande koffie

Met lichter gebrand wordt bedoeld: koffie ingekocht in ‘bulk’ bevat vaak schimmels, mankementen en bonen die niet zo lekker zijn. Deze bonen worden heel donker gebrand, daarmee verbranden ze de smaak dus ook eigenlijk een beetje! Wij kopen alleen de beste bonen in en branden ze dus wat lichter. Dit betekent dat je geen hele bittere nasmaak hebt, en dat de exotische smaken van de koffieboon goed behouden blijven! Bovendien heeft het ook nog wat voordelen voor je gezondheid.
Voor de echte kenner: we hebben geen hele lichte branding, maar onze branding valt in de categorie “omni-roast”. 

Verschillende soorten koffie

Zoveel koffie, zoveel smaken. Wakuli heeft momenteel deze soorten koffie in het assortiment:

 • De Wakuli blend 100 % Arabica afkomstig uit Brazilië en Mexico als bonen, espresso- en filtermaling

De Wakuli cups in de varianten:

 • De blauwe cup met variant Peru: verfijnde espresso met vijgen- en citrustonen
 • De groene cup met variant Brazilië: volzoete smaak met tonen van chocolade en caramel
 • De rode cup met variant Indonesië: volle Robusta met veel pit, proef chocola, rietsuiker en nougat
 • De gele cup met variant Ethiopië: 100% arabica met tropisch fruit

Vrijblijvend

Hoewel Wakuli met abonnementen werkt, zit je als consument nergens aan vast. Mocht je het eerst willen proberen, dan kun je ook een proefpakketje bestellen om te kijken of de koffie je bevalt. Het is echter wel voordeliger om een ‘gewone’ bestelling te doen, want daarbij betaal je geen verzendkosten. Je krijgt een account op de website waarin je op ieder moment je abonnement kunt wijzigen, pauzeren of stopzetten.

Brievenbus gemak

Je hoeft voor de levering niet thuis te blijven: Wakuli levert de koffie in doosjes die door de brievenbus passen.

Oordeel

Ik ben fan van Wakuli: het is een sympathiek bedrijf met een prachtige huisstijl en het geeft me een prettig gevoel dat ik nu niet meer de plastic cups gebruik uit de supermarkt maar biologisch afbreekbaar en composteerbaar. En natuurlijk heel belangrijk: de smaak is ook echt heel goed en is het gemak van koffie in de brievenbus erg fijn!

Krijg 50% korting op je eerste bestelling

Met de kortingscode watdrinkjedanwel ontvang je op je eerste bestelling via de website 50% korting.

Jij blij, ik blij!

En blijf je ten minste 2 leveringen lid, dan krijg ik daar een vergoeding voor. En nogmaals, je zit nergens aan vast, je kunt je abonnement wijzigen, pauzeren of stopzetten wanneer je maar wil. De vergoeding die ik over jouw bestellingen krijg, steek ik vervolgens weer in Wat eet je dan wel. Denk hierbij aan de hosting en het onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelen van recepten en productreviews. Ontzettend bedankt alvast wanneer je via mijn kortingscode ten minste 2 leveringen lid blijft!

Wat is cold brew coffee?

Met de bonen van Wakuli maak ik eenvoudig zelf cold brew.  Cold brew coffee is een methode om koffie te zetten zonder koffiezetapparaat en het wordt gebrouwen met koud water. Dat proces duurt maar liefst zo’n 12 tot 24 uur lang en het resultaat is een sterke koffie die geen zure smaak heeft, wat koffiezetten op andere manieren wel kan hebben. Door de sterke en intense smaak is deze koffie ideaal om ijskoffie mee te maken en dat is precies waar ik het zelf voor gebruik. Ik vind het handig om er een pot vol in de koelkast te hebben staan waaraan ik alleen wat ijsklontjes, zoetmiddel en plantaardige melk hoef toe te voegen voor een lekkere ijskoffie!

Wat heb je nodig?

Het voordeel van deze methode is dat je geen koffiezetapparaat nodig hebt. Je maakt in één keer een hele batch waar je meerdere keren van kunt genieten. Dit is wat ik gebruik om mijn cold brew coffee te maken:

Een koffiemolen

Tenzij je gemalen koffie gebruikt natuurlijk. Ik gebruik koffiebonen die ik zelf maal in mijn koffiemolen.

Een glazen pot met deksel

Hier kun je iedere pot voor gebruiken zolang het deksel maar goed sluit. Ik gebruik een mason ball jar, maar een lege grote conservenpot met deksel werkt ook prima.

Koffie filters

Ik gebruik de eenvoudige filters uit de supermarkt. Je kunt ook kaasdoek gebruiken.

Een koffie drip filter

Ik vind het zelf fijn om dit koffiefilter te gebruiken. Ik zet ‘m op een grote drinkbeker, doe er een papieren filter in en giet vervolgens beetje bij beetje het koffie brouwsel er door heen.

Scrub

Van de koffieprut die overblijft kun je een heel fijne scrub maken!

Zo maak je het: meng de koffieprut met  wat olijfolie toe of kokosolie en wat (riet)suiker en meng goed. Doe de scrub in een afsluitbaar bakje of potje. Gebruik daarna de scrub onder de douche: breng wat scrub aan op de gewenste plekken zoals je bovenbenen, billen, buik en dijen. Wrijf in rustig draaiende bewegingen over de huid. Spoel het daarna af met water. Gebruik meerdere keren per week. Ook leuk om cadeau te geven!

Het recept

Afdrukken

Cold brew coffee

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
 • 30 gram (1/2 cup) gemalen koffie
 • 500 ml. kraanwater op kamertemperatuur

Bereidingswijze

 • Doe de koffie met het water in een goed afsluitbare glazen pot.
 • Zet 12 uur op het aanrecht bij kamertemperatuur.
 • Giet beetje bij beetje door een koffiefilter.
 • Bewaar de koffie tot maximaal 2 weken in een goed afgesloten pot in de koelkast.
 • Meng de koffie met een gelijk deel water of plantaardige melk en ijs, Bijvoorbeeld 120 ml. koffie met 120 ml. havermelk, een scheutje agave siroop of zoetmiddel naar keuze en ijsblokjes voor ijskoffie.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating