VeganChallenge dag 8

Dag acht van de VeganChallenge! Kijk je mee wat ik vandaag allemaal heb gegeten en gedronken?

Het is zaterdag en vandaag ga ik met Fabien de stad in. Eerst slapen we uit en lunchen we bij Juffrouw van Zanten: een nog vrij nieuw zaakje in de Lusthofstraat in Kralingen. De zon schijnt en na een kopje koffie (van mijn favoriete merk Giraffe!) nemen we buiten op het terras plaats. Fabien kiest een tosti met kazen en ik neem toast met pesto, tomaatjes en avocado. Erg lekker!

Daarna wandelen we op ons gemak richting de stad waar we eerst even wat drinken bij Bertmans. Ik ga voor een golden milk en besef me halverwege… ik heb zojuist fout 2 gemaakt: hier zit honing in. Helemaal niet bij stilgestaan! Fabien neemt een koffie en samen delen we een homemade iced tea, waar ook honing in blijkt te zitten. Beter opletten dus, al heeft het gelukkig wel heerlijk gesmaakt. Echt een fijne plek dat Bertmans!

Een paar deuren verderop zit een vestiging van Jouw Marktkraam. Hier kon je al eerder over lezen, ik heb er zelf een paar weken een kraam gehad: een leuke manier van je te ontdoen van onnodige spullen! Ik vind het heerlijk om hier af en toe rond te neuzen: het aanbod is altijd weer anders. Fabien koopt een tof t-shirt en trui en ik vind twee prachtige oude ijsblikken. Nice!

Daarna lopen we naar de stad waar het druk is: de voorbereidingen voor de marathon de dag erna zijn in volle gang en vanwege het mooie weer hadden meer mensen het idee om even de stad in te gaan. Voor we naar huis gaan nemen we nog iets lekkers: ik ga voor de mini apple pies bij McDonalds, ik werd getipt dat deze vegan zijn. Yummy!

De bedoeling was om ‘s avonds een broodje hamburger met aardappeltjes uit de oven te eten. In de supermarkt stuitte ik op 2 problemen: alle zachte bolletjes waarvan ik de etiketten checkte bevatten wel iets van melk. Dan maar gewoon brood, ook lekker. Op naar de vega hamburgers. Werkelijk geen enkele was vegan! Hmm… Kikkererwtenburgers is ook lekker.

Ik maakte er een lekkere sandwich van: boterhammen besmeerd met hummus met zongedroogde tomaatjes, ijsbergsla, tomaat en kikkererwtenburgers. Daarbij dus aardappeltjes uit de oven. Smullen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Anne

  Ziet eruit als weer een heerlijk dagje! 🙂
  Ik weet natuurlijk niet waar je boodschappen doet, maar de tivall hamburgers bij AH zijn bijvoorbeeld vegan. Daar heb je ook zachte speltbolletjes die vegan zijn en in de meeste gevallen (ook bij veel andere supermarkten) zijn die hamburgerbroodjes (van die witte met sesamzaadjes) ook vegan! Maar eigenlijk ziet deze sandwich er nog wel lekkerder uit 😉

  10 april 2017 at 13:37
  • Reply Suzanne

   Dank voor de goeie tips weer, ik doe mijn boodschappen bij AH dus ik ga er zeker even naar kijken!

   10 april 2017 at 13:57

  reageer