Vegan zalm op basis van wortel
Ingrediƫnten
- 3 winterwortels
- 1 tablespoon olijfolie
- 2 teaspoons liquid smoke, zie notities
- 1/2 teaspoon zout
- 1/2 teaspoon rijstazijn
Bereidingswijze
- Snij de uiteinden van de wortels er af en stoom ze 25 minuten in een stoommand (zie notities) boven een pan met een laag kokend water.
- Trek de schil er af en snij met een dunschiller in dunne plakjes.
- Maak de marinade door de overige ingrediƫnten te mengen.
- Leg de plakjes wortels in een platte schaal en schenk de marine er over heen.
- Dek de schaal af en zet minimaal 24 uur/maximaal 72 uur in de koelkast.
Notities
- Liquid smoke, ook wel vloeibare rook genoemd geeft gerechten een rokerige smaak. Wat het precies is en waar je het kunt lopen kun je in dit artikel lezen.
- Heb je geen stoommandje? Een metalen vergiet boven een pan met een laagje water werkt ook prima.