Vegan wafels (slechts 3 ingrediënten!)

Voor deze wafels heb je maar 3 ingrediënten nodig. Heerlijk met wat pindakaas erover en vers fruit! 

Ingrediënten voor 3 wafels

  • 100 gram havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • 200 ml. plantaardige melk

Bereidingswijze

  • Maak de havervlokken fijn in een keukenmachine.
  • Snij de banaan in stukken en voeg samen met de plantaardige melk toe aan de gemalen havervlokken. Meng tot een glad beslag.
  • Bak de wafels in een wafelmaker en garneer naar smaak met pindakaas en vers fruit jam bijvoorbeeld.

Vegan chocolade kokosijs

Vegan chocolade kokosijs

Dit ijs is verrukkelijk, je maakt het met maar 4 ingrediënten (geen banaan!) zonder ijsmachine én het is vegan. What's not to like? ...
Lees verder
Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Lees verder
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Lees verder
Kokos fruit ijsjes

Kokos fruit ijsjes

Heerlijke frisse ijsjes op basis van kokoswater en vers fruit ...
Lees verder
Choco coco bonbons

Choco coco bonbons

Hmm, dit is echt lekker: met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke chewy chocolade kokos bonbons ...
Lees verder
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Lees verder
Vegan mini meringues

Vegan mini meringues

Op basis van, echt waar: kikkererwtenvocht. Het water wat normaal door de gootsteen verdwijnt bij het afgieten van kikkererwten blijkt een basis voor vegan lekkers als schuimpjes, slagroom en meringues, dat verwacht je toch niet? Er is zelfs een naam voor het zetmeelrijke goedje: aquafaba. Op deze website kun je ...
Lees verder
Geroosterde radijs

Geroosterde radijs

Radijsjes worden meestal rauw gegeten als gezonde snack of in de sla of door rauwkost. Deze pittige scherpe groente krijgt een heel andere en mildere smaak door het te roosteren. Geroosterde radijs: verrassend lekker! ...
Lees verder
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Lees verder
Facon

Facon

Facon: bacon met de f van fake. Fake bacon dus. Deze vegan versie is gemaakt van shii takes en is een prima hartige vervanger voor bacon in gerechten zoals carbonara pasta en ook lekker als gezonde snack voor tussendoor ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer