Afdrukken

Vegan Vienetta versie 2

Deze versie is net zo lekker, heeft alleen een lichte kokossmaak en smelt wat sneller dan de eerste versie.

Benodigdheden

Inspiratie voor deze tweede versie: dit recept

Ingrediënten

Scale
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk, zie notities
  • 2 pakjes Alpro plantaardige slagroom om op te kloppen
  • 150 gram pure chocolade
  • 12 eetlepels kokosolie
  • cacaopoeder
  • 1 teaspoon vanille extract

Bereidingswijze

  • Maak als eerste het ijs. Dit doe je door de gecondenseerde kokosmelk, de plantaardige slagroom en vanille extract te mengen in een mixer tot het stijf wordt. Schep in bijvoorbeeld een bakblik en vries in tot het ijs hard is geworden.
  • Smelt de chocolade en de kokosolie in een schaaltje, ik doe het zelf au bain marie. Een handige instructievideo hiervoor vind je hier.
  • Vet het bakvorm in met wat olie met behulp van een bakkwastje. Bekleed het daarna met het vel bakpapier, door de olie blijft het goed op zijn plek.
  • Schep met een lepel kleine beetjes van het ijs, ongeveer een eetlepel per keer. Leg deze stukjes ijs in het bakblik in 1 laag. Druk met de achterkant van de lepel aan en strijk zo glad mogelijk.
  • Verdeel met een eetlepel wat van de gesmolten chocolade erover. Dit hoeft niet netjes: trek een wir war van dunne strepen.
  • Zet het bakblik in de vriezer zodat de chocolade kan drogen voor een minuut of 5.
  • Haal het bakblik weer uit de vriezer en herhaal de vorige 2 stappen, vul het blik met nog een laag ijs en verdeel er weer chocolade over.
  • Herhaal tot het ijs op is.
  • Zet het bakblik met ijs een uurtje in de vriezer zodat het goed hard kan worden.
  • Verdeel er met een zeefje wat cacao overheen.
  • Snij in plakken en serveer.

Notities

  • Gecondenseerde kokosmelk kun je in veel supermarkten kopen, waar het meestal op de afdeling met buitenlandse artikelen te vinden is. Ook is het te koop in de meeste toko’s.