Afdrukken

Vegan Vienetta versie 1

Benodigdheden

Inspiratie voor deze eerste versie: dit recept

Ingrediënten

Scale
  • 2 potten plantaardig vanille ijs 500 gram, bijvoorbeeld van Alpro
  • 150 gram pure chocolade
  • 12 eetlepels kokosolie
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade en de kokosolie in een schaaltje, ik doe het zelf au bain marie. Een handige instructievideo hiervoor vind je hier.
  • Vet het bakvorm in met wat olie met behulp van een bakkwastje. Bekleed het daarna met het vel bakpapier, door de olie blijft het goed op zijn plek.
  • Schep met een lepel kleine beetjes uit de pot ijs, ongeveer een eetlepel per keer. Leg deze stukjes ijs in het bakblik in 1 laag. Druk met de achterkant van de lepel aan en strijk zo glad mogelijk.
  • Verdeel met een eetlepel wat van de gesmolten chocolade erover. Dit hoeft niet netjes: trek een wir war van dunne strepen.
  • Zet het bakblik in de vriezer zodat de chocolade kan drogen voor een minuut of 5.
  • Haal het bakblik weer uit de vriezer en herhaal de vorige 2 stappen, vul het blik met nog een laag ijs en verdeel er weer chocolade over.
  • Herhaal tot het ijs op is.
  • Zet het bakblik met ijs een uurtje in de vriezer zodat het goed hard kan worden.
  • Verdeel er met een zeefje wat cacao overheen.
  • Snij in plakken en serveer.