Afdrukken

Vegan tompouce

Ingrediënten

Scale
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (Koopmans Origineel is vegan!)
  • 35 gram Dr. Oetker custard (deze is vegan!)
  • 1/2 liter plantaardige melk
  • 35 gram suiker
  • 1 zakje agar agar (zo ziet de versie er uit die bij Albert Heijn te koop is)
  • poedersuiker
  • roze kleurenpoeder of een beetje bietensap
  • plantaardige slagroom, zie notities

Bereidingswijze

  • Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en leg de 10 helften op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bak de plakjes ongeveer 10 – 15 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Maak intussen de vulling door de custardpoeder te mengen met de suiker. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm  de resterende melk en voeg het custardmengsel toe en roer goed door de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de agar agar toe en roer dit er door en laat nog een minuut of 3 zachtjes koken, blijf roeren.
  • Laat de pudding afkoelen. Tijdens het afkoelen zal het opstijven en steviger worden.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met een paar druppels water tot pasta en vervolgens de kleur er door te mengsen.
  • Schep wat pudding in een spuitzak met spuitmond. Spuit een laag van de custardpudding op 5 van de plakjes bladerdeeg. Smeer een laagje glazuur op de overige bladerdeeg plakjes en leg deze op de pudding. Garneer met slagroom en serveer.

Notities

Dit kun je in de supermarkt kopen om zelf op te kloppen, dit staat in het schap van de houdbare melk. Deze van Alpro bijvoorbeeld. Je kunt ook zelf slagroom maken van kokosmelk, kijk hier hoe je dat doet. Let wel op: de kokosmelk moet eerst een nachtje in de koelkast staan.