Vegan Taste Test 19: Iglo vegetarische vissticks (vegan!)

Er verschijnen steeds meer vegetarische en vegan alternatieven voor visproducten. Nu is er dan eindelijk een vegan versie van de bekende visstick van Iglo! Dit at ik vroeger als kind regelmatig. Brings back memories dus! Is het zo lekker als in mijn herinnering? Ik probeerde het uit!

Iglo vegetarische vissticks

Iglo heeft een nieuw product gelanceerd: vegetarische vissticks! Gelukkig zijn ze niet alleen vegetarisch, maar ook helemaal vegan! Het bijzondere aan deze vissticks is dat het ze op basis van rijst zijn gemaakt.

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Ik heb deze vegetarische vissticks opgestuurd gekregen om te proberen. De vissticks zouden nu verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn voor € 3,49 voor 12 stuks en vanaf 6 december bij Jumbo.

De ingrediënten

Rijstvlokken 40% (rijst, water), paneermeel (tarwebloem, water, specerijen, gist, zout), water, koolzaadolie, gluten (tarwe), tarwebloem, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, tarwevezel, zout.

De voedingswaarden per 100 gram

  • kcal 257
  • vetten 13 gram waarvan verzadigd 0,9 gram
  • koolhydraten 26 gram
  • waarvan suikers 1,7 gram
  • vezels 2,0 gram
  • eiwitten 7,9 gram
  • zout 1,3 gram

De verpakking

De vegetarische vissticks zijn verpakt in een langwerpig kartonnen doosje die lijkt op de traditionele vissticks. Kenmerkend is het grote Green Cuisine logo waaraan je makkelijk kunt herkennen dat je hier te maken hebt met een vegetarisch en/of veganistisch product. De vissticks zien er op de foto erg lekker uit!

De bereidingsmethode

Je kunt de vegetarische vissticks op 3 verschillende manieren bereiden, op de verpakking staat dat de methode in de oven het beste resultaat geeft:

  • Oven 230 graden 12 minuten
  • Koekenpan in wat olie of plantaardige boter 8 minuten
  • Airfryer 180 graden 10 minuten

Eerste indruk

Ze zien er precies zo uit als op de verpakking. Ik heb ze in zowel de koekenpan als oven bereid. Helaas niet in airfryer omdat ik die niet heb.

Ik ben het eens met wat op de verpakking staat: in de oven krijg je het beste resultaat. Op de foto hierboven zie je links de vegetarische vissticks na bereiding in de koekenpan en rechts na bereiding in de oven.

De vegetarische vissticks worden goed krokant en zijn erg smakelijk! In de koekenpan worden ze wat mij betreft te vet, omdat je ook nog een extra olie gebruikt om ze te bakken, wat in de oven niet nodig is. Ze worden niet zo krokant als in de oven.

De smaak

De smaak is prima: geen overheersende vissmaak. Het is voor mij denk ik te lang geleden (alweer zo’n 29 jaar!) dat ik een visstick at dus ik vind het toch lastig om te zeggen of ze echt precies lijken op the real thing. Maar volgens Fabien komt de smaak heel dichtbij vissticks. De buitenkant van de visstick is, mits je ‘m in de oven verwarmt lekker en krokant. En sowieso zijn ze lekker!

Prijs/kwaliteitsverhouding

Ze zijn voordeliger dan vissticks van het huismerk, laten we die van Jumbo en AH als voorbeeld nemen. Bij Jumbo kosten ze € 13,71 per kilo, bij AH € 13,83 per kilo en deze van Iglo kosten € 11,88 per kilo, wel met kanttekening dat die van Iglo een diepvriesproduct is en de andere twee gekoeld. Dat komt neer op deze stuks/prijs vergelijking:

  • Iglo vegetarische vissticks € 3,99 voor 12 stuks = € 0,33 per stuk
  • AH vegan vissticks € 2,49 voor 6 stuks = € 0,42 per stuk
  • Jumbo Lekker Veggie vegan vissticks € 2,88 voor 7 stuks = € 0,41 per stuk

En ik vind het een voordeel dat dit een diepvriesproduct is en dus langer houdbaar.

Zou ik het nog eens kopen?

Ja, zeker wel! Lekker bij gekookte aardappelen en spinazie.

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Daphne

    Leuk om te lezen. Ben zelf erg benieuwd naar deze vegan vissticks😊

    21 oktober 2021 at 13:00
  • reageer