Vegan spaghetti carbonara

Dit gerecht heb ik gemaakt op verzoek van Fabien. Ik heb het zelf nooit gegeten (niet dat ik me kan herinneren in elk geval) dus was het erg handig dat hij kon beoordelen of het resultaat goed lijkt op het origineel. De eerste versie was okay, maar deze uiteindelijke tweede versie kreeg zijn volledige goedkeuring!

 

Afdrukken

Vegan spaghetti carbonara

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram spaghetti
  • olie, om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal Vivera plantaardige spekjes
  • 400 ml. plantaardige kookroom, zie notities
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, dit is optioneel maar geeft een lekkere extra hartige smaak, zie notities
  • 200 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals havermelk
  • paar druppels liquid smoke, dit is optioneel, zie notities
  • handje fijngesneden peterselie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Knip de sliertjes plantaardige spekjes in kleine stukjes. Dit kan met een mes, maar ik knippen gaat veel sneller.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de spekjes toe en bak ze een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  • Voeg de edelgistvlokken toe en roer door.
  • Verwarm alles een paar minuten, blijf goed roeren.
  • Voeg de plantaardige melk en indien je die gebruikt de liquid smoke toe en verwarm een paar minuten mee, de saus zal dikker worden.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.
  • Meng alles goed.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout, verdeel de peterselie erover en serveer.

Notities

  • Ik gebruikte 2 pakjes van deze plantaardige kookroom van het huismerk van AH, maar je kunt iedere plantaardige kookroom gebruiken die je wil.
  • Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak en geur die op kaas lijkt. Lees er hier meer over, bijvoorbeeld wat het precies is, waar je het kunt kopen en wat je er nog meer mee kunt maken.
  • Liquid smoke, ook wel vloeibare rook genoemd, geeft het gerecht een extra rokerige spekachtige geur en smaak. Je kunt het kopen bij speciaalzaken en bijvoorbeeld Amazing Oriental, waar het bij de Amerikaanse artikelen staat. Lees er hier meer over en kijk onderaan wat je er zoal mee kunt maken!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Marloes

    Haha, toevallig wil mijn vriend volgende week heeeeeel graag pasta carbonara eten! Ik denk niet dat ik hem kan overhalen om deze vegan variant te eten. Nouja, het grootste gedeelte wel, maar hij wil wel echte spekjes. En ik heb nooit van spekjes gehouden, vind de vegetarische dus ook niet echt lekker. Maar wel grappig dat jij nu net zo’n recept upload. De pasta ziet er heerlijk uit!

    7 april 2020 at 15:24
  • Reply Carla

    Dank je wel voor het receptje.Nu op zoek in de winkel voor de vegan spekjes want ik heb de indruk dat in Nederland veel meer keuze is in vegan/veggie aanbod dan in België en de Albert Hein ligt niet echt in de buurt hier.

    7 april 2020 at 20:32
  • Reply Dirk

    Eén schaal? Bedoel je één verpakking? of moet je er een schaal vol mee kunnen doen?

    28 april 2020 at 20:51
    • Reply Suzanne

      Ik denk dat je het woordje scale bedoelde? Dat is Engels voor schaal. Als je op 2 klikt, worden de hoeveelheden verdubbeld. Het recept is zoals aangegeven voldoende voor 4 personen.

      28 april 2020 at 23:44
  • Reply Annika

    Heerlijk recept, dankjewel!
    Tip voor de Vivera spekjes: ook voor in pannenkoeken bak ik ze eerst even met een scheutje soyasaus. Daardoor krijgen ze een malse, zoutere smaak die voor mij nog meer in de buurt komt bij echte spekjes!

    30 augustus 2020 at 16:20
  • Reply Chantal

    Heerlijk!
    Ziet er ook echt spaghetti carbonara uit.
    Ik voegde witte champignons toe voor extra groentjes.
    Voor herhaling vatbaar!

    10 februari 2021 at 19:47
  • Reply Rene

    Ik doe er nog een beetje kalu namak bij voor de eismaak, kurkuma voor de kleur en blokjes courgette voor de vitamientjes bij

    20 april 2021 at 00:15
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star