Afdrukken

Vegan slagroomtruffels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram vegan boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 ml. Alpro Whipping vegan slagroom
  • 1 reep pure chocolade zoals Tony’s Chocolonely 180 gram
  • 1 eetlepel kokosolie, optioneel en zorgt ervoor dat het chocoladelaagje extra knapperig wordt
  • cacaopoeder, om te bestrooien

Bereidingswijze

  • Zorg dat de vegan boter op zacht en op kamertemperatuur is.
  • Meng de vegan boter met de poedersuiker met een (hand)mixer voor een aantal minuten met deeghaken.
  • Vervang de deeghaken voor de klophaken en meng, voeg beetje bij beetje de vegan slagroom toe.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Meng tot een zo glad mogelijk mengsel tot je geen stukjes boter meer ziet.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit even grote streepjes of hoopjes van het boter-slagroommengsel op een met bakpapier bekleed (diepvriesbestendig) bord. Je kunt ook twee lepels gebruiken hiervoor, schep steeds bergjes op het bakpapier. Ze hoeven niet perfect te zijn, want er komt later toch een laagje chocolade en cacaopoeder overheen.
  • Zet een aantal uur in de vriezer of liever nog een nacht, zodat het goed stevig wordt.
  • Smelt de chocolade met de kokosolie.
  • Zeef een laagje cacaopoeder boven een diep bord.
  • Haal met behulp van twee vorken de slagroomtruffels door de gesmolten chocolade en haal ze vervolgens met 2 andere vorken door de cacaopoeder.
  • Bewaar in de koelkast.

Notities

Geïnspireerd op dit recept van 24Kitchen.