Afdrukken

Vegan roti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram vleesvervanger, zie notities
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram kousenband
  • olie, om te bakken
  • 2 x 2-3 eetlepels kruidenmix voor roti
  • 2 uien, grof gesneden
  • rotivellen

Bereidingswijze

  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Snij de uiteinden van de kousenband en snij in stukjes.
  • Kook de kousenband in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Bereid de vleesvervangers eventueel voor gebruik, wanneer je TVP gebruikt moet je dit eerst laten weken in  water. De vegetarische kipstrips uit de toko moeten eerst worden gekookt waarna je het water er uit knijpt, voor het voor verder gebruik geschikt is.
  • Snij de de vleesvervanger naar keuze in stukjes en bak deze tot ze kleuren in wat olie in een koekenpan en voeg de laatste minuten de ui toe en bak deze tot het glazig begint te worden.
  • Voeg 2-3 eetlepels kruidenmix aan de vleesvervanger en een kopje water en laat een minuut of 10 zachtjes koken, voeg eventueel water toe om een saus te laten ontstaan.
  • Bak in een andere pan de gekookte aardappelen een paar minuten in wat olie. Voeg ook hieraan 2-3 eetlepels kruidenmix toe en een kopje water, zodat er een saus ontstaat. Voeg eventueel wat water toe en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen.
  • Serveer de roti met de kousenband, aardappelen en rotivellen.

Notities

Gebruik als vleesvervanger bijvoorbeeld TVP uit de toko: let op dat dit gedroogd minder weegt dan wanneer je het hebt gekookt, dan pas afwegen dus. Ik gebruikte ongeveer een halve zak. Je kunt ook prima tofu of tempeh gebruiken. Lees hier meer over TVP.