Vegan roomkaas

Bij een bagel ‘zalm’ hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus volgende keer zou ik hier de helft van maken. Eventueel ook nog naar smaak te kruiden met bijvoorbeeld verse bieslook of peterselie er door, of flink wat versgemalen zwarte peper. Yummy! 

Afdrukken

Vegan roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 cups/300 gram rauwe cashewnoten
  • 1/4 cup/60 ml. citroensap
  • 3 tablespoons/45 ml. water
  • 2 tablespoons/30 ml. kokosolie

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten een uur in heet water tot ze zacht worden. Heb je meer tijd, week ze dan een nachtje van te voren.
  • Giet de cashews af en meng ze in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos, ongeveer 1 week houdbaar.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Chai coco almond latte

Chai coco almond latte

Ik ben dol op chai en probeer graag nieuwe manieren uit om het te maken. Mijn favoriet is toch wel de versie met de zakjes chai in een pannetje melk op het vuur. Bij Marks and Spencers (momenteel in Amsterdam en Den Haag) heb je veel voor weinig die ook ...
Chia bananenijs met blauwe bessen

Chia bananenijs met blauwe bessen

Supergezond ijs dat je maakt in nog geen tien minuten, zonder ijsmachine en ook nog eens zo lekker dat je je vingers er bij op eet? Jazeker! Je kunt het vervolgens zo gek maken als je zelf wil: toppen met muesli/cruesli, gedroogde kokos, vers fruit, gehakte nootjes of misschien zelfs ...
Witlofschuitjes met hummus

Witlofschuitjes met hummus

Supermakkelijk maar oh zo lekker en gezond: blaadjes witlof gevuld met hummus en getopt met kikkererwten ...
Vegan chocolade kokosijs

Vegan chocolade kokosijs

Dit ijs is verrukkelijk, je maakt het met maar 4 ingrediënten (geen banaan!) zonder ijsmachine én het is vegan. What's not to like? ...
Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Kokos fruit ijsjes

Kokos fruit ijsjes

Heerlijke frisse ijsjes op basis van kokoswater en vers fruit ...
Choco coco bonbons

Choco coco bonbons

Hmm, dit is echt lekker: met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke chewy chocolade kokos bonbons ...
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Vegan mini meringues

Vegan mini meringues

Op basis van, echt waar: kikkererwtenvocht. Het water wat normaal door de gootsteen verdwijnt bij het afgieten van kikkererwten blijkt een basis voor vegan lekkers als schuimpjes, slagroom en meringues, dat verwacht je toch niet? Er is zelfs een naam voor het zetmeelrijke goedje: aquafaba. Op deze website kun je ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Wat is dit eigenlijk makkelijk! En het klinkt ook nog eens lekker. Dit recept ga ik zeker opschrijven in mijn receptenboekje.

    31 oktober 2017 at 12:04
  • Reply Ilse

    Kun je zulke cashewnoten ook malen zonder keukenmachine of blender??

    21 december 2018 at 13:10
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star