Bij een bagel ‘zalm’ hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus volgende keer zou ik hier de helft van maken. Eventueel ook nog naar smaak te kruiden met bijvoorbeeld verse bieslook of peterselie er door, of flink wat versgemalen zwarte peper. Yummy!
Vegan roomkaas
Ingrediënten
Scale
- 2 cups/300 gram rauwe cashewnoten
- 1/4 cup/60 ml. citroensap
- 3 tablespoons/45 ml. water
- 2 tablespoons/30 ml. kokosolie
Bereidingswijze
- Week de cashewnoten een uur in heet water tot ze zacht worden. Heb je meer tijd, week ze dan een nachtje van te voren.
- Giet de cashews af en meng ze in een keukenmachine fijn.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel.
- Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos, ongeveer 1 week houdbaar.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
2 reacties
Wat is dit eigenlijk makkelijk! En het klinkt ook nog eens lekker. Dit recept ga ik zeker opschrijven in mijn receptenboekje.
31 oktober 2017 at 12:04Kun je zulke cashewnoten ook malen zonder keukenmachine of blender??
21 december 2018 at 13:10