Afdrukken

Vegan Quorn fillet parmigiana

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 2 Quorn Vegan Bread Fillets
  • olie, om in te bakken
  • teentje knoflook
  • half blik tomatenblokjes
  • 150 ml. water
  • 40 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 15 gram tapioca zetmeel, zie notities
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snuf zout

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten 15 minuten in kokend heet water zodat ze zachter worden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook een minuutje. Voeg de tomatenblokjes toe en bak een minuutje mee. Zet apart.
  • Verwarm de Quorn Vegan Breaded Fillets 10 minuten in de oven.
  • Haal de cashewnoten uit het water en meng ze samen met het tapioca zetmeel, edelgistvlokken, citroensap, uienpoeder, knoflookpoeder en zout in een blender of keukenmachine.
  • Schenk dit mengsel in een steelpan en verwarm al roerende een paar minuten tot het dikker begint te worden. Zet apart.
  • Draai de fillets om en verwarm ze nog eens 5 minuten in de oven.
  • Haal de fillets uit de oven en verdeel de tomatensaus erover gevolgd door de mozzerella.
  • Zet nog een minuut of 5 in de oven onder de grill tot de mozzarella begint te kleuren.
  • Lekker met een eenvoudige spaghetti in tomatensaus en gestoomde of gekookte broccoli.

Notities

Tapioca zetmeel kun je onder andere bij Ekoplaza kopen van het merk Joannusmolen. Het zorgt ervoor dat de mozzarella een draderige structuur krijgt. Ik maakte er eerder ook bollen mozzarellaOreo Cheesecake en lasagne bolognese met vegan kaassaus mee.

Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die op kaas lijkt. Je kunt edelgistvlokken in de meeste supermarkten en biologische supermarkten kopen. En bij Holland & Barrett, daar verkopen ze mijn persoonlijke favoriet. Lees er hier meer over!