Afdrukken

Vegan pastasalade

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram pasta naar keuze zoals fusilli
  • 1/2 bekertje vegan haver fraîche (van bijvoorbeeld AH of Lidl)
  • 2 á 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje appelcider azijn
  • peper
  • zout
  • 1 á 2 wortels
  • 1 lente-uitje
  • handje diepvrieserwten
  • klein blikje maïskorrels 80 gram
  • zak rucola 85 gram

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak de dressing door de haver fraîche, vegan mayonaise, mosterd en appelcider azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout
  • Snij de wortel in heel kleine blokjes
  • Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes wortel met diepvrieserwten voor een paar minuten en spoel in een vergiet met koud water en giet af
  • Spoel de gekookte pasta met koud water in er vergiet tot de pasta helemaal is afgekoeld en laat goed uitlekken
  • Meng de pasta met de dressing, wortel, erwten, maïskorrels en in ringetjes gesneden lente-ui
  • Serveer de pasta over een bedje van rucola (optioneel maar zo lekker)
  • Varieer met groenten die je nog hebt liggen zoals rode paprika, tomaatjes en komkommer. Olijven en zongedroogde tomaatjes zijn ook erg lekker hierbij!