1/2 bekertje vegan haver fraîche (van bijvoorbeeld AH of Lidl)
2 á 3 eetlepels vegan mayonaise
2 theelepels mosterd
scheutje appelcider azijn
peper
zout
1 á 2 wortels
1 lente-uitje
handje diepvrieserwten
klein blikje maïskorrels 80 gram
zak rucola 85 gram
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Maak de dressing door de haver fraîche, vegan mayonaise, mosterd en appelcider azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout
Snij de wortel in heel kleine blokjes
Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes wortel met diepvrieserwten voor een paar minuten en spoel in een vergiet met koud water en giet af
Spoel de gekookte pasta met koud water in er vergiet tot de pasta helemaal is afgekoeld en laat goed uitlekken
Meng de pasta met de dressing, wortel, erwten, maïskorrels en in ringetjes gesneden lente-ui
Serveer de pasta over een bedje van rucola (optioneel maar zo lekker)
Varieer met groenten die je nog hebt liggen zoals rode paprika, tomaatjes en komkommer. Olijven en zongedroogde tomaatjes zijn ook erg lekker hierbij!