Vegan pastasalade
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x
- 300 gram pasta naar keuze zoals fusilli
- 1/2 bekertje vegan haver fraîche (van bijvoorbeeld AH of Lidl)
- 2 á 3 eetlepels vegan mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- scheutje appelcider azijn
- peper
- zout
- 1 á 2 wortels
- 1 lente-uitje
- handje diepvrieserwten
- klein blikje maïskorrels 80 gram
- zak rucola 85 gram
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Maak de dressing door de haver fraîche, vegan mayonaise, mosterd en appelcider azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout
- Snij de wortel in heel kleine blokjes
- Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes wortel met diepvrieserwten voor een paar minuten en spoel in een vergiet met koud water en giet af
- Spoel de gekookte pasta met koud water in er vergiet tot de pasta helemaal is afgekoeld en laat goed uitlekken
- Meng de pasta met de dressing, wortel, erwten, maïskorrels en in ringetjes gesneden lente-ui
- Serveer de pasta over een bedje van rucola (optioneel maar zo lekker)
- Varieer met groenten die je nog hebt liggen zoals rode paprika, tomaatjes en komkommer. Olijven en zongedroogde tomaatjes zijn ook erg lekker hierbij!