Vegan pasta met spinazie en zongedroogde tomaat

Een simpele, maar heel smaakvolle vegan pasta. De dag erna nog lekkerder, wanneer de smaken goed in de pasta getrokken zijn. Nom!

Ingrediënten voor 4 porties
400 gram pasta*
100 gram cashewnoten, voor enkele uren in warm water geweekt
625 ml. groentebouillon
1 pakje gezeefde tomaten van 400 gram
half potje zongedroogde tomaatjes op olie
1/4 tsp knoflookpoeder
1/2 tsp zout
snufje peper
1/4 cup/30 gram edelgistvlokken**
zakje spinazie, kort gewokt in wat olie

* Ik gebruikte deze biologische macaroni van AH.
** Deze edelgistvlokken geven gerechten een kazige smaak. Het is te koop bij winkels als Ekoplaza.

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de cashewnoten en de groentebouillon in een keukenmachine voor een minuut of twee. Voeg dan de gezeefde tomaten, zongedroogde tomaatjes, zout, peper, knoflookpoeder en edelgistvlokken toe. Meng tot de saus de gewenste dikte heeft. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus en roer door de gewokte spinazie er door. Top eventueel met wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes.

Vegan pasta met spinazie en zongedroogde tomaat

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Marianne

    Gisteravond dit recept gemaakt. Was echt megalekker! Dank je wel voor het delen 🙂

    1 juli 2017 at 06:39
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! <3

      1 juli 2017 at 14:00

    reageer