Vegan nigiri sushi

Ook als vega of veganist kun je ook gewoon genieten van sushi! Deze maakte ik met wortel die zo is gemarineerd, dat het precies lijkt op zalm. Echt, probeer het maar eens!

Nigiri betekent letterlijk pakken of vormen in de hand en is de bekendste soort sushi in Japan. Het bestaat uit een een bol rijst met daarbovenop een stukje rauwe vis (in dit geval wortel) en dat wordt samengehouden door er een dun reepje nori om heen te binden. Superlekker!

Let wel op: hou er rekening mee dat de marinade minimaal 24 uur de tijd nodig heeft, liefst langer en dan zelfs zo’n 72 uur om in te trekken.

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
250 gram sushirijst
3 eetlepels sushi azijn
1 theelepel zeezout
2 theelepels suiker
norivel
wortel ‘zalm’, bekijk het recept hier
sojasaus

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat deze afkoelen. Verwarm de azijn, zout en suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost en laat afkoelen. Giet de dressing bij de rijst en meng. Vorm met natte handen 20 blokjes van de rijst van 1,5 cm. bij 4 cm. en leg er stukjes ‘zalm’ van wortel op. Knip het norivel in lange dunne stroken en bind om ieder sushi blokje een strookje en plak de uiteinden op elkaar dicht met wat water. Serveer de sushi met sojasaus.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer