Mac and cheese is het ultieme comfort food wat mij betreft. Ik maakte een heel lekkere vegan versie!
Ingrediënten voor 2 porties
- 160 gram pasta naar keuze zoals grande macaroni van het huismerk van AH
- 75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
- 150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
- 50 gram in blokjes gesneden wortel
- 45 ml. citroensap
- 1 theelepel zout
- 15 gram edelgistvlokken *
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
- 500 ml. water
- SoFine So Chicken sticks, optioneel maar wel heel lekker hierbij!
* dit geeft gerechten een geur en smaak die op kaas lijkt. Lees er hier meer over!
Bereidingswijze
- Bereid de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking en week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
- Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
- Meng alle ingrediënten behalve de pasta in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
- Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
- Voeg de pasta toe en meng door de saus.
- Lekker met deze vegan Parmezaanse kaas of deze vegan sesam strooikaas.
- Ik at er de So Chicken sticks van SoFine bij. Smaakt heel goed samen, ultiem comfort food!
1 reactie
SoFine is – pun intended! – zo’n fijn merk! Dit recept sla ik even op, want ik ben dol op mac ‘n’ cheese! ♥
28 september 2018 at 12:58