Afdrukken
Vegan kletskoppen
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
15
stuks
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
25 gram
plantaardige margarine, op kamertemperatuur
100 gram
witte basterdsuiker
50 gram
bloem
snufje zout
1/2
theelepel kaneel
40 gram
blanke amandelen, grofgehakt
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de plantaardige margarine met de witte basterdsuiker in een kom.
Zeef de bloem erboven en voeg de kaneel toe.
Meng er 1 eetlepel koud water en de grofgehakte amandelen door door.
Meng het tot een egaal geheel.
Verdeel het in 15 gelijke hoopjes en verdeel de helft op de bakplaat. Je gaat ze dus in 2 rondes bakken.
Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes beslag, want tijdens het bakken lopen ze uit.
Zet de bakplaat op het rooster boven in de oven en bak 7 minuten.
Schuif dan de bakplaat naar het midden van de oven.
Zet de oven uit en laat nog ongeveer 10 minuten bruin bakken in de oven, hou het goed in de gaten want ze verbranden snel!
Laat de kletskoppen iets afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/vegan-kletskoppen/