Afdrukken

Vegan kletskoppen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediƫnten

Scale
  • 25 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 40 gram blanke amandelen, grofgehakt (je kunt ook pinda’s gebruiken)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de plantaardige boter met de witte basterdsuiker in een kom.
  • Zeef de bloem erboven en voeg het zout en de kaneel toe.
  • Meng er 1 eetlepel koud water en de grofgehakte amandelen door door.
  • Meng het tot een egaal geheel.
  • Verdeel het in 15 gelijke hoopjes en verdeel de helft op de bakplaat. Je gaat ze dus in 2 rondes bakken.
  • Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes beslag, want tijdens het bakken lopen ze uit.
  • Zet de bakplaat op het rooster boven in de oven en bak 7 minuten.
  • Schuif dan de bakplaat naar het midden van de oven.
  • Zet de oven uit en laat nog ongeveer 10 minuten bruin bakken in de oven, hou het goed in de gaten want ze verbranden snel!
  • Laat de kletskoppen iets afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster en laat ze volledig afkoelen.