Vegan kipstukjes met broccoli en rijst

Dit lekkere gerecht staat binnen een half uur op tafel en je kunt volop variëren met verschillende groenten. Zo koos ik voor broccoli, kastanjechampignons en maiskolfjes, maar groenten als peultjes, wortel en paprika zouden hier ook goed bij passen!

Afdrukken

Vegan kipstukjes met broccoli en rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • rijst voor 4 personen
  • 125 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 3 teentjes geraspte verse knoflook
  • 60 ml. sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel maizena
  • handje ongebrande cashewnoten
  • olie, om te bakken
  • 2 schaaltjes plantaardige kipstukjes naar keuze
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakken gesneden
  • 4 baby maiskolfjes, in stukjes gesneden
  • sesamzaadjes, om te garneren
  • lente-ui, in ringetjes gesneden om te garneren
  • cassave kroepoek, optioneel

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de groentebouillon, gember, knoflook, sojasaus, rijstazijn en sambal.
  • Voeg de maizena toe en roer met een garde tot de maizena is opgelost.
  • Rooster de cashewnoten in een droge hapjespan of wok tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
  • Verhit wat olie in de hapjespan of wok.
  • Bak de vegan kipstukjes een minuut of 3 tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de broccoli, kastanjechampignons, baby maiskolfjes en de geroosterde cashewnoten toe en bak een minuutje mee.
  • Schenk het bouillon mengsel erbij en laat een paar minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep het vegan kipstukjes-broccoli mengsel er over.
  • Garneer met sesamzaadjes en lente-ui en serveer met cassave kroepoek.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star