Vegan kaasvlinders met mosterddip

Dit hapje is zo ontzettend makkelijk te maken maar ook zo feestelijk en lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en dit zal in de smaak vallen bij jong en oud.

Palmiers of vlinders

Deze koekjes bestaan er in verschillende soorten, zowel hartig als zoet. Van een zoete variant volgt binnenkort ook een lekker recept trouwens. Palmier betekend palm in het Frans en dit koekje dankt die naam vanwege de vorm van het blad van de palm. In Nederland worden ze meestal vlinders genoemd, dus kaasvlinders of vlinderkoekjes.

Vegan kaas

Voor deze variant heb ik twee soorten vegan kaas gebruikt. Ik merk vaak dat vegan geraspte kaas uit de winkel mooier smelt wanneer je er iets aan toevoegt. Bijvoorbeeld bovenop een laag tomatensaus in de lasagne of met een handje paneermeel in deze ovenschotel. Ook bij deze kaasvlinders pakte dat goed uit, ik mengde de vegan geraspte cheddar kaas met zelfgemaakte Parmezaanse Baas, oftewel mijn zelfgemaakte vegan Parmezaanse kaas.

Bladerdeeg

Het is altijd goed opletten want sommige soorten bladerdeeg zijn gemaakt met roomboter, maar met de rollen verse bladerdeeg van het huismerk van de meeste supermarkten heb je een vegan variant te pakken. Je kunt eventueel ook diepvriesbladerdeeg gebruiken, dit laten ontdooien en 6 plakjes iets overlappend in een rechthoek naast elkaar leggen en vervolgens uitrollen met een deegroller. Maar het makkelijkst is dus een rol vers bladerdeeg en dat heb ik voor deze kaasvlinders dan ook gebruikt.

Afdrukken

Vegan kaasvlinders met mosterddip

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 20 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers vegan bladerdeeg
  • 75 gram vegan geraspte kaas, zoals cheddar cheese
  • ongeveer 4 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 theelepels mosterd

Bereidingswijze

  • Rol iets verder uit met een deegroller zodat het wat platter wordt.
  • Verdeel de vegan geraspte kaas over het bladerdeeg.
  • Verdeel de vegan Parmezaanse kaas erover.
  • Rol aan de lange kant van het bladerdeeg op tot het midden.
  • Rol aan de andere lange kant van het bladerdeeg ook op het midden.
  • Je hebt nu twee lange rollen aan elkaar vast.
  • Verpak in een plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de rollen bladerdeeg in dunne plakjes en leg ze voorzichtig op het bakpapier.
  • Bak in ongeveer 12 – 15 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat de kaasvlinders afkoelen op een rooster.
  • Meng de vegan mayonaise met de mosterd en serveer met de kaasvlinders.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating