Altijd lekker: oer Hollandse pannenkoeken! En ze nog lekkerder met een plak plantaardige kaas. Super makkelijk om te maken en waarschijnlijk heb je er alles al voor in huis.
Plantaardige kaas
Als ik een top 10 van de meest gestelde vragen die ik krijg zou moeten maken zou de vraag ‘wat is de lekkerste vegan kaas’ er vast een plek in krijgen. Het is een lastige vraag, want niets is zo persoonlijk als smaak. Mijn advies zou dan ook zijn: probeer gewoon van alles uit. De ene vegan kaas is de andere niet! Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kazen die niet op basis van (kokos)olie zijn, maar die zijn niet eenvoudig om te vinden en ze zijn een stuk duurder. Vaak zijn deze plantaardige kazen gemaakt op basis van noten zoals cashew. Vanwege het gemak en de prijs val ik zelf meestal terug op die uit de supermarkt. En daarvan zijn een aantal van mijn favorieten de plakken van Lidl, betaalbaar en prima van smaak. Wat is jouw favoriete plantaardige kaas? Laat het hieronder weten, ik ben heel benieuwd!
AfdrukkenVegan kaaspannenkoeken
- Genoeg voor: 3 stuks 1x
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 200 ml. plantaardige melk
- plantaardige boter, om te bakken
- 4 plakken plantaardige kaas
Bereidingswijze
- Voeg het bakpoeder en zout toe aan de bloem en schenk de plantaardige melk erbij.
- Roer met een garde tot je geen bloem meer ziet en er geen klontjes meer zijn.
- Dek het beslag af en laat een half uurtje rusten.
- Verhit wat plantaardige boter in een koekenpan en voeg een soeplepel met beslag toe.
- Laat het beslag ronddraaien zodat de hele bodem van de pan bedekt is.
- Laat ongeveer 2 minuten bakken tot de bovenkant van de pannenkoek begint te stollen.
- Draai de pannenkoek om met een spatel.
- Scheur een plak plantaardige kaas in stukjes en leg deze op de pannenkoek en bak mee tot ook de onderkant gaar is.
- Herhaal met de rest van het beslag.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
geen reacties