Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis.
Afdrukken
Vegan kaasfondue
Ingrediënten
Scale
- 50 gram plantaardige boter
- 60 gram bloem
- 600 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
- 150 gram plantaardige geraspte kaas, bijvoorbeeld van Lidl
- peper
- zout
- snuf nootmuskaat
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en meng met een garde.
- Voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.
- Voeg de geraspte mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de kaas gesmolten is.
- Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
- Giet het mengel in een fonduepan en serveer met bijvoorbeeld stokbrood, augurk en gekookte krieltjes in de schil.
Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!
geen reacties